Gratis verzending vanaf €50,-

Voordelen van 100% katoenen boxershorts

Voordelen van 100% katoenen boxershorts

De voordelen van wijde, katoenen boxershorts

Katoen is al jaren een immens populair materiaal in de kledingindustrie. Kijk maar eens naar je kleding labels. Je zult zien dat je meeste kleding gedeeltelijk of volledig is gemaakt van katoen. En er wordt niet alleen kleding van gemaakt. Ook bij o.a. wattenstaafjes en tapijten komt katoen te pas. Het is dus een enorm veelzijdige stof. Bovendien zijn ook je favoriete Underdog boxers ook van katoen gemaakt. Waarom katoen zo’n geliefde textielsoort is leggen we je uit.

 

Waarom wijde, katoenen boxershorts?

Katoen staat bekend om zijn klasse en kwaliteit. Wij willen jou altijd klasse en kwaliteit bieden. Vandaar dat de Underdog wijde boxershorts zijn gemaakt van 100% katoen. Want wat ons betreft kun je pas het maximale uit je dag halen als je dag goed is begonnen. Iedere dag opnieuw begint met het aantrekken van een nieuwe boxershort. Met de Underdog boxers heb je geen gedoe meer met niet lekker zittend ondergoed, geef jij je kroonjuwelen een pleziertje en ben je goed voorbereid op wat rest van je dag gaat brengen.

 

Alle voordelen van katoenen boxers op een rijtje:

  1. Luchtig

De kleine katoenvezels kunnen je temperatuur perfect reguleren. Daardoor heb je het in de winter niet koud en in de zomer niet heet. Ook is katoen luchtdoorlatend en ademend waardoor je katoenen boxer nooit benauwd maar juist heel luchtig aanvoelt.

 

  1. Vocht opnemend

Katoen staat bekend om zijn goede vochtopname. Katoen kan namelijk tot wel 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen voordat het pas vochtig aanvoelt. Hierdoor voelt het eigenlijk nooit broeierig aan. Wel zo fris dus.

 

  1. Recyclebaar

Heb je genoeg van je boxershort? Gooi hem niet in de prullenbak, maar in een kledingcontainer. Zoek online naar de dichtstbijzijnde bij jou in de buurt. Is je boxer gescheurd of versleten? Geen probleem, ook die mag je inleveren. Maar zorg er natuurlijk wel voor dat het schoon is.

Door je kleding te recyclen krijgt je boxershort een nieuw leven. Bijvoorbeeld als isolatiemateriaal. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens beter voor het milieu omdat je minder CO2 uitstoot.

 

  1. Lange levensduur

Heb jij ook wel eens last van een gat in je boxershort waarvan je geen flauw idee hebt hoe die daar is gekomen. Niet al te prettig voor je kroonjuwelen natuurlijk. Gelukkig is katoen is een sterk materiaal dat niet snel slijt. Gaten zijn dus vanaf nu verleden tijd. Heb je toch een gat in je favoriete boxershort ontdekt? Was je 'm dan minder heet.

 

  1. Behoudt zijn pasvorm

Katoenvezels hebben een beperkte elasticiteit. Hierdoor behoudt je boxer lang zijn vorm en ziet hij er altijd als nieuw uit.

 

  1. Zacht materiaal

Katoen voelt heel zacht aan op je huid. Het maakt niet uit hoe oud of nieuw je boxershort is, de stof blijft altijd zacht, voelt fijn aan en irriteert niet.

 

Nadeel van katoen

Het enige nadeel van katoenen boxers is dat ze kunnen krimpen wanneer je ze op te hoge temperatuur wast. Dit geldt overigens voor al je katoenen kledingstukken. Maar gelukkig wordt je ondergoed ook goed schoon wanneer je het op lage temperatuur wast.

 

Let’s go!

Met al deze voordelen kan het niet anders dan dat jij iedere dag tot een succes gaat maken.

Je Winkelmand