Altijd gratis verzending!

Waar komt mijn boxershort vandaan?

Waar komt mijn boxershort vandaan?

 

Een van wereldwijd meest gebruikte textielsoort is katoen. Katoen heeft namelijk heel veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld duurzaam en luchtdoorlatend. Ook je Underdog boxershorts zijn ervan gemaakt. Heb jij je wel eens afgevraagd waar je katoenen kleding vandaan komt? Ja, je koopt het in de winkel of online, maar hoe is je lievelings boxer ontstaan? We leggen het je uit.

 

Van katoenplant tot boxershort

Al onze boxershorts zijn gemaakt van katoen. Maar voordat katoen een boxershort is gaat er een heel proces aan vooraf. Katoen komt van de katoenplant. Die bloeit vooral in warme klimaten, zoals op boerderijen in China, de Verenigde Staten en India. Je kleding groeit dus eigenlijk gewoon aan een struik ergens aan de andere kant van de wereld.

Na ongeveer acht weken barst de vrucht van de katoenplant open en komen er prachtige witte, pluizige bollen tevoorschijn. Deze bollen worden in grote hoeveelheden met de hand of machines geoogst. De oogst wordt naar een fabriek gebracht en daar gescheiden van meegekomen zaden en takjes. Alle overgebleven katoenvezels worden samengeperst in grote balen die per boot en vrachtwagen naar spinnerijen worden gebracht.

 

Spinnerij

In een spinnerij worden de katoenbalen een voor een gereinigd en gekamd. Alle vezels moeten namelijk dezelfde kant op liggen. De gekamde katoenvezels worden uit elkaar getrokken tot lange slierten waar machinaal zachte garen van worden gespind. Van het garen worden grote lappen stof genaaid. De stof heeft dan nog een grijze kleur, maar met behulp van hitte en chemicaliën wordt het een zachte, witte katoenen stof.

Maar de stof blijft niet altijd wit. De stof kan gekleurd worden in elke kleur die je je kunt bedenken. Zo ontstaan de prints en kleuren op de Underdog boxershorts.

 

Handgemaakt in Istanboel, Turkije

Dan de laatste stap: het in elkaar zetten van de boxershort. Dit gebeurt in Antalya, want deze omgeving staat bekend om zijn hoogwaardige kledingindustrie. De coupeurs knippen of snijden de katoenen lappen en naaien ze aan elkaar. Dit wordt altijd door mensen gedaan want dat iets wat een machine niet kan omdat het heel nauwkeurig moet gebeuren.

Wij vinden het belangrijk dat dat onze boxers op een juiste en verantwoorde manier worden gemaakt. Daarom zien wij erop toe dat de kleermakers altijd onder goede omstandigheden kunnen werken, een eerlijk salaris ontvangen en voldoende pauzes hebben. De vakmensen worden zelfs thuis opgehaald en naar hun werkplek gebracht.

 

Made in…

Toch leuk om te weten waar je kleding vandaan komt. Je staat er misschien niet bij stil, maar voordat jij het draagt zijn er al zoveel mensen mee bezig geweest. Dus wanneer in je kleding label ‘made in Turkey’ staat, weet je nu precies hoe jou favoriete vriend van je kroonjuwelen wordt gemaakt.

Je Winkelmand